Blog

La recepta de l’àvia: coca en llanda

La coca de llanda és un dels dolços més típics de la gastronomia valenciana. La facilitat de la seua elaboració i la simplicitat dels ingredients que s’utilitzen fan d’aquesta una de les receptes més habituals a les llars valencianes.
Elaborar una coca de llanda durant el confinament pot ser una activitat molt profitosa, passaràs una estona divertida, t’ajudarà a evadir-te i tindràs així, berenar per a tota la setmana. A més, segur que tots els ingredients que s’utilitzen els tens a l’abast.

Anima’t, posa’t el davantal, prepara els ingredients i comença a cuinar!

Ingredients: 

  • 4 ous
  • 4 sobres de llimonada o rent
  • 3 gots de farina 
  • 1 got d’oli d’oliva
  • 2 gots de sucre
  • Ratlladura de llima

*** Nota: els gots han de tenir la mesura d’un recipient de iogurt***

Elaboració:

  1. Primerament engegarem el forn a una temperatura de 190º
  2. En un bol posarem els ous i el sucre i ho batrem tot fins a aconseguir una primera massa.
  3. A continuació, introduirem l’oli i la farina i seguirem barrejant tots els ingredients.
  4. Per últim, afegirem la ratlladura de llima i els sobres de llimonada i ho integrarem tot amb la massa.
  5. Una vegada aconseguim una textura uniforme posarem la massa en una llanda i li afegirem sucre per damunt (recomanem folrar la llanda amb paper vegetal per tal que no s’enganxe la coca al recipient).
  6. Seguidament, posarem la llanda al forn durant uns 20 min. Per a comprovar que la coca ja està feta cal punxar la massa amb un palet, si aquest ix net ja podem apagar el forn.
  7. Deixarem que es gele i la coca de llanda ja estarà llesta per menjar.

Aquesta és una de les multituds de receptes que formen part de la cultura valenciana. No deixes passar l’oportunitat, aprén valencià i comença a cuinar totes les elaboracions típiques de la gastronomia valenciana.

CURSOS DE INGLÉS ONLINE

Beenglishlab

La mejor herramienta online para:

Nivel: