La coca de llanda és un dels dolços més típics de la gastronomia valenciana. La facilitat de la seua elaboració i la simplicitat dels ingredients que s’utilitzen fan d’aquesta una de les receptes més habituals a les llars valencianes.
Elaborar una coca de llanda durant el confinament pot ser una activitat molt profitosa, passaràs una estona divertida, t’ajudarà a evadir-te i tindràs així, berenar per a tota la setmana. A més, segur que tots els ingredients que s’utilitzen els tens a l’abast.
Anima’t, posa’t el davantal, prepara els ingredients i comença a cuinar!
Ingredients:
- 4 ous
- 4 sobres de llimonada o rent
- 3 gots de farina
- 1 got d’oli d’oliva
- 2 gots de sucre
- Ratlladura de llima
*** Nota: els gots han de tenir la mesura d’un recipient de iogurt***
Elaboració:
- Primerament engegarem el forn a una temperatura de 190º
- En un bol posarem els ous i el sucre i ho batrem tot fins a aconseguir una primera massa.
- A continuació, introduirem l’oli i la farina i seguirem barrejant tots els ingredients.
- Per últim, afegirem la ratlladura de llima i els sobres de llimonada i ho integrarem tot amb la massa.
- Una vegada aconseguim una textura uniforme posarem la massa en una llanda i li afegirem sucre per damunt (recomanem folrar la llanda amb paper vegetal per tal que no s’enganxe la coca al recipient).
- Seguidament, posarem la llanda al forn durant uns 20 min. Per a comprovar que la coca ja està feta cal punxar la massa amb un palet, si aquest ix net ja podem apagar el forn.
- Deixarem que es gele i la coca de llanda ja estarà llesta per menjar.
Aquesta és una de les multituds de receptes que formen part de la cultura valenciana. No deixes passar l’oportunitat, aprén valencià i comença a cuinar totes les elaboracions típiques de la gastronomia valenciana.